16 Ekim 2010 Cumartesi

FIRINDA KEFAL




Şimdi kefalin tam zamanı.Balık severlerin kaçırmaması gereken bir balık.Kefali herkes yiyemez.Bende çok tercih etmem ama arada olunca yiyorum.Benim tercihim Çupra veya levrektir.Ama deniz olacak besi balıkları sevmiyorum,çok yavan geliyor tadı.Ama Kefal sadece denizde oluyor yani besi yapılamıyor.Onun içinde tercih ediliyor sanırım.

FIRINDA KEFAL 
İstediğiniz kadar balık,sayısı sıze kalmış.
Soğan
bir baş sarmısak
kırmızı veya yeşil biber
kırmızı toz biber,tuz

YAPILIŞI
Balıklar iyice yıkanır.
Soğanlar soyulur ve halka halka dilimlenir.Fırın tepsisine soğan halkaları dizilir.Balıklar kırmızı toz biber ve tuzlanır.Soğanların üzerine konur.Balıkların üzerine hafif yağ gezdirilir.
Soyulan sarmısaklar ve biberlerde tepsiye konur ve 200 derece fırında pişirilir. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ama bu çok güzel görünüyor.ben balığa bayılırım ve ağzım sulanmadım dersem yalan söylerim
sevgiler