4 Eylül 2010 Cumartesi

KAKAO SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI


Hafif olduğu için çok tercih ettiğim bir tatlı çeşidi.
Bu tatlının değişik tarifleri vardır.Herkes kendine göre yapıyordur eminim ama birde benim tarifi deneyin bakalım beğenecekmisiniz.

MALZEMELER:
1 litre süt
10 yemek kaşıgı irmik
arzuya göre ceviz,fındık,fıstık

KAKAO İÇİN
1.5 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao


Sütün içerisine irmik konur ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir.İrmiğin topaklanmaması sağlanır.Süt kaynadıktan sonra ocak kapatılır.
Kakao malzemelerinin tümü pişirme kabına alınır ve iyice karıştırılır.Ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kadar daha karıştırılır ve ocak kapatılır.
Mikserle veya çırpma teli ile bir süre daha karıştırıyoruz.Ve sosumuz hazır.
Servis tabağına aldığımız irmiğin üzerine kırık ceviz parçaları serpiyoruz.Ve ılık olan kakao sosunu irmiğin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında soguttuktan sonra üzerine hindistan cevizi ve tarçın serpip cevizle süslüyoruz.
Yanında dondurmayla servis ediyoruz.

NOT:Kakao sosunu 1 hafta dolapta saklayabilir ve pastalarımızda kullanabiliriz.
Çikolata sosunu kekleri süslemek için sıcakken, kremşantili pastaları süslemek içinse soğukken süslersek daha başarılı sonuç elde ederiz.

1 yorum:

gül dedi ki...

tarifınızı okudum ellerinize saglık dediyiniz gibi bende yapıyorum fakat ben muhallebisinede şeker katıyorum.banada beklerım