23 Eylül 2010 Perşembe

KAĞITTA PATLICAN KEBABI



MALZEMELER
 5-6 adet uzun patlıcan(kemer patlıcanı)
250-300 gr kıyma
1 baş sogan
maydanoz
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
tuz-baharatlar

YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur ve aralıklı olarak koparmadan kesikler atılır.
Köfteleri yapmak için ;Rendelenmiş soğan,maydanoz, tuz ve baharatlar kıyma ile iyice yoğrulur.
Patlıcanların arasına hazırlanan köfteler dizilir.Patlıcan bu esnada tam kesilmediği için yay gibi kıvrılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine patlıcanlar yerleştirilir.Üzerine biber dilimleri ve dilimlenmiş domatesler konur.
Üzerine salçalı sos hazırlanır ve gezdirilir.
Yağlı kağıt kapatılır  etrafı iyice kıvrılırki suyu dışarı akmasın.
200 derece fırında pişirilir.Pişme süresini ve derecesini kendi fırınınıza göre ayarlamanız daha iyi sonuç verir.

2 yorum:

Filiz dedi ki...

elinize sağlık,ben bu yemeği kağıda sarmadan yapıyordum,bu yöntemi de denicem ilk fırsatta.blogunuzu yeni keşfettim,bana da beklerim.
görüşmek üzere:)

gül dedi ki...

bende bunu tencere kebabı olaraktan tencerede yapıyorum ve sarmısakta katıyorum.iyi günler.