MALZEMELER
5-6 adet uzun patlıcan(kemer patlıcanı)
250-300 gr kıyma
1 baş sogan
maydanoz
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
tuz-baharatlar
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur ve aralıklı olarak koparmadan kesikler atılır.
Köfteleri yapmak için ;Rendelenmiş soğan,maydanoz, tuz ve baharatlar kıyma ile iyice yoğrulur.
Patlıcanların arasına hazırlanan köfteler dizilir.Patlıcan bu esnada tam kesilmediği için yay gibi kıvrılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine patlıcanlar yerleştirilir.Üzerine biber dilimleri ve dilimlenmiş domatesler konur.
Üzerine salçalı sos hazırlanır ve gezdirilir.
Yağlı kağıt kapatılır etrafı iyice kıvrılırki suyu dışarı akmasın.
200 derece fırında pişirilir.Pişme süresini ve derecesini kendi fırınınıza göre ayarlamanız daha iyi sonuç verir.
2 yorum:
elinize sağlık,ben bu yemeği kağıda sarmadan yapıyordum,bu yöntemi de denicem ilk fırsatta.blogunuzu yeni keşfettim,bana da beklerim.
görüşmek üzere:)
bende bunu tencere kebabı olaraktan tencerede yapıyorum ve sarmısakta katıyorum.iyi günler.
Yorum Gönder